Workshops

Recent:

 • International workshop LaMaMa/Umbria (It), 2013
 • Stage Center Tel Aviv, Israël, 2007
 • Kanagawa Arts Council, Yokohama, Japan, 2002, 2004
 • Theatertreffen, Berlin 2002
 • Haiyuza Theatre Company, Tokyo, Japan, 1997-2000

Workshops vertellend toneel (spel en regie):

De workshop vertellend toneel bestaat uit een serie oefeningen die kunnen leiden tot het vertellend spelen van een rol. Uitgegaan wordt van het vertellen van een verhaal uit de eigen biografie van de deelnemer/toneelspeler. De opeenvolgende stappen die gezet kunnen worden, om daarvan eerst afstand te nemen en dan weer dichterbij te komen, kunnen bijdragen aan het bewustzijn van de toneelspeler over zijn viervoudige identiteit en de techniek van het vertellende spelen.

Afhankelijk van de duur en de opzet van de workshop, en het aantal deelnemers, mondt de workshop uit in een solo-performance op basis van het vertelde verhaal, of in een montage-performance van de verhalen van alle deelnemers. Deze ‘performances’ worden improviserend gespeeld, en éénmaal openbaar getoond.

Zie kolom Nieuws en komende activiteiten

www.actinginrealtime.com

Nieuws en komende activiteiten

Nieuwe Boeken!

 • Het Leugenlabyrint, roman, Prometheus, 2021

  EEN ONTROERENDE EN ONGEWONE OORLOGSROMAN OVER GEWONE JOODSE MENSEN EN HUN ONMOGELIJKE KEUZES

  ‘Den Haag, 9 mei 1940. Bert Meijer van Leer koopt nietsvermoedend een Zündapp motorfiets. Het zal zijn redding en zijn ondergang worden: op 10 mei valt het Duitse leger Nederland binnen. Emmeke, Berts zusje, viert juist op die dag haar verjaardag. Emmeke en Bert zijn joods, maar niet religieus. Bert heeft zich laten dopen en trouwt met de protestantse Lien. Emmeke is getrouwd met Joost, ook niet-joods en principieel antigodsdienstig. Ingrediënten voor een fatale keten van gebeurtenissen.
  Hun ‘gemengde huwelijken’ vrijwaren hen niet van de maatregelen die de Duitsers aan de joden opleggen: Ariërverklaring, registratie, Davidsster en, bij het niet opvolgen ervan, arrestatie, gevangenschap en deportatie.
  In Het Leugenlabyrinth is schrijver Paul Binnerts er getuige van hoe de schroef langzaam wordt aangedraaid. Steeds staan zijn personages voor beslissingen, waarvan alleen achteraf gezegd kan worden, dat het de verkeerde beslissingen waren. Hij is met ze begaan, maar meer dan ze gezelschap houden kan hij niet.’

  www.uitgeverijprometheus.nl
  www.bol.com

 • Toneelspelen in de Tegenwoordige Tijd, IT&FB, Amsterdam, 2018
  itfb.nl
  www.bol.com

Nieuwe Stukken!

 • Transit, 2015, Lost & Found, 2013, A Very (c) Old Case I + II, 2011

Workshops!

 • Workshop with Nancy Gabor: You’re Never Too Old to Play Westbeth Artist Residents Council WARC (westbeth.org) en Little Island (littleisland.org).
  PRESENTATIE tijdens opening van Little Island, New York, zomer 2021.