Toneelgroepen

The Elephant Brigade (2007)
opgericht na het succes van Man is Man van Bertolt Brecht, met studenten van de Tisch Drama Department van New York University. Met deze voorstelling maakten regisseur Paul Binnerts en de groep jonge acteurs hun professionele debuut in New York in HERE, Centre of the Arts
Southern Comfort (1985-2014)
is een productiekern, waarvan Paul Binnerts de artistiek leider en regisseur is. De groep is opgericht in Maastricht, waar de eerste voorstelling werd geproduceerd: De Toestand in de Wereld/A Map of the World van David Hare. Daarna vestigde de groep zich in Amsterdam. Sindsdien treedt de groep onregelmatig in de openbaarheid, met steeds wisselende ensembles van toneelspelers. Andere bekende voorstellingen zijn Verboden Reproductie, März, Kassandra, De Tijgerin, Black Box.
Schlicksupp teatertrupp (1979-1885)
ontstond uit de gedwongen sluiting van het fameuze Theater am Turm in Frankfurt am Main. Acht acteurs besloten zelfstandig door te gaan, met Paul Binnerts als hun vaste regisseur. De groep was één van de eerste professionele zog. ‘vrije’ theatergroepen van Duitsland. Frankfurt was op dat moment het centrum van de alternatieve beweging. Het Sogenanntes Linksradikales Blasorchester van Heiner Goebbels was het huisorkest van de beweging, en Schlicksupp kon zich verheugen in een groot publiek. De componisten voor hun voorstellingen kwamen dan ook voort uit dit orkest. De groep maakte in de zes jaar van haar bestaan een aantal befaamde voorstellingen, waarvan Der Brotladen, Drei Frauen, Flametti de belangrijkste zijn. Deze voorstellingen zijn overal in Duitsland en ook daarbuiten te zien geweest, en werden uitgenodigd voor internationale festivals. Nog steeds is Schlicksupp een bekende naam onder de toen opgroeiende generatie. De groep werkte als een uniek collectief, en ontwikkelde een speciale methode voor het maken van voorstellingen op basis van improvisaties. Voor hun producties gebruikten zij materiaal – dramatisch, literair, en documentair – in plaats van uitsluitend bestaande toneelteksten.

Andere theatergroepen/producers waar Paul Binnerts aan verbonden is geweest:

 • De Nieuwe Komedie in Den Haag
 • Theater am Turm (TAT) in Frankfurt am Main, Duitsland
 • Het Vervolg in Maastricht
 • InDependance in Arnhem
 • Theater van het Oosten in Arnhem
 • Neues Theater in Halle (Saale), Duitsland
 • Hummelinck Stuurman Producties, in Amsterdam

Nieuws en komende activiteiten

Nieuwe Boeken!

Nieuwe Stukken!

 • Transit, 2015, Lost & Found, 2013, A Very (c) Old Case I + II, 2011

Workshops!

 • Private workshops together with Nancy Gabor in New York, Los Angeles and Portland (Or), Spring 2015.
 • ATKA/Theaterschool Amsterdam, September 2015
  Link: www.actinginrealtime.com